Ukrayna’da bir günde 85 doktorda COVID-19 tespit edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün yedi doktor hastaneye kaldırıldı, geri kalanı da kendi kendini tecrit etmek üzere evlerine gönderildi. Ayrıca 12 çocuğun COVID-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafında yapılan açıklamaya göre gün boyunca 85 doktorda koronavirüs tespit edildi. Toplamda bir günde 325 enfekte olmuş vaka kaydedildi.

Bakan, “Laboratuvar merkezlerinin verilerine göre, gün içinde 12 çocuk, 85 sağlık çalışanı dahil olmak üzere 325 kişinin PCR testi laboratuvar tarafından onaylandı.” diyerek bir çocuk ve yedi sağlık çalışanı da dahil olmak üzere 77 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Stepanov, “Ventilatörlere üç kişi bağlandı. 8 hasta, bir çocuk ve 4 sağlık çalışanı iyileşti. 10 ölüm gerçekleşti.” dedi.

Ölümlerin büyük çoğunluğunun yaşlı insanlar ile kardiyovasküler, diyabet gibi eşlik eden rahatsızlıkları bulunan hastalar olduğu belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com