Ukrayna’da benzin fiyatları yükselmeye devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bazı benzin istasyonlarında, benzin fiyatı litre başına üç grivna arttı.

Ukrnafta, Avias, ANP ve diğerlerinin (toplam 1540 istasyon) ağındaki dizel yakıt ve benzin A-95, 22.00’den 23.00 UAH, A-92 benzin ise 21.00 UAH’den 22.00 UAH’a yükseldi.

Benzin istasyonu ağları WOG ve OKKO, dizel yakıt fiyatlarını 50 kopek artırarak 25.99 UAH’a kadar çıkardı. SOCAR ağındaki tüm yakıt türleri ise litre başına 30 kopek arttı.

KLO ağındaki benzin ve dizel yakıtı 40 kopek arttı: A-92 benzin 23.39 UAH, A-95 benzin 24.39 UAH, dizel yakıt ise 22,89 UAH’a yükseldi. BRSM-Nafta, ortalama benzin fiyatını 50 kopek, dizel yakıtı ise 13 kopek artırdı.

Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomik Rekabeti Geliştirme Komitesi Başkanı ve Psyche Bilimsel ve Teknik Merkezi Direktörü Sergey Sapegin durumu şöyle açıklıyor: “İnsanlar dünya petrol fiyatları hakkında konuşurken, genellikle vadeli fiyatları kastediyorlar. Yani, bir petrol kaynağındaki fiyatlar. Bu nedenle, bu tür petrollerin fiyatlarının oluşumu büyük ölçüde henüz gerçekleşmemiş olaylardan etkilenir. Ancak piyasa katılımcılarının fiyatlandırması üzerinde en büyük etkiye sahip olan faktörler değişiklik gösterebilir. Bunlardan en önemlisi arz ve talep.” diye açıklamada bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com