Ukravtodor, Kiev çevre yolu inşaatı için ihale açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Karayolları Devlet Dairesi (Ukravtodor) 12 Ağustos’ta, başkentin etrafındaki 7 otoyolunu birbirine bağlayacak olan Kiev çevre yolunun ilk bölümünün inşaatı tasarım çalışmaları için bir ihale duyurdu.

Ukravtodor, Kiev çevre yolu inşaatı için ihale açtı

Ukravtodor başkanı Alexander Kubrakov, yol projesinin sunumu sırasında ihaleden de bahsetti.

Tasarım ihalesi yapılan çevre yolunun ilk bölümü, M-06 Kiev – Chop ve M-05 Kiev – Odessa otoyollarını birbirine bağlayacak. Bununla ilgili çalışmaların başlangıcı 2021 olarak planlanıyor.

Kubrakov’a göre, ilk aşama yolun uzunluğu 35.2 km, inşaatının maliyeti 12 milyar UAH olacak. Başkentin etrafındaki çevre yolu yarım halka şeklinde inşa edilecek ve yaklaşık 150 km uzunluğa sahip olacak. Yol 6 bölümden oluşacak: M-07 Kiev – Kovel, M-06 Kiev – Chop, M-05 Kiev – Odessa, H-01 Kiev – Znamenka, H-08 Borispol – Mariupol, M-03 Kiev – Harkov ve M-01 Kiev – Çernigov otoyollarını birbirine bağlayacak. Proje ayrıca, 5.9 km’si köprünün kendisi olmak üzere, 25 km. şeklinde Dinyeper Nehri boyunca bir köprü geçişi yapılmasını da öngörmektedir.

Finansman sorunları yaşanmazsa Kiev çevre yolunun inşaatının 5-6 yıl içinde tamamen tamamlanması planlanıyor. Toplam proje maliyeti 85 milyar UAH.

Kubrakov, yeni yolun asıl amacının Kiev’deki trafiği rahatlatmak olduğunu söyleyerek “Ön hesaplamalarımız, sadece böyle bir teknik çözümle trafiğin % 80’ini ortadan kaldıracağımızı doğruluyor.” dedi.

Ukravtodor’un hesaplamalarına göre, yeni yolun belirli bölümlerindeki yoğun trafik günde 70 bin aracın, toplamda ise günde 300 binden fazla aracı çevre yoluna yönlendirecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com