Ukrayna, yaşam pahalılığı sıralamasında 121. Türkiye 130.sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

139 ülke için yapılan pahalılık sıralamasında Ukrayna 121. sırada yer alırken, Türkiye 130. sırada yer aldı. İlk üç sırada Bermuda, İsviçre ve Norveç var

Numbeo araştırma servisi 2021 yılında 139 ülke için; barınma ve yiyecek fiyatları, satınalma gücü, restoran hizmetleri gibi göstergelere dayalı bir yaşam maliyeti sıralaması yayınladı. Endeksin başlangıç noktası olarak New York’un 100 puan olarak belirlendiği listede, örnek olarak herhangi şehirde kira endeksi 120 ise, ortalama olarak kira New York’tan %20 daha pahalı demektir.

Ukrayna genel yaşam maliyeti olarak 30.71 endeks puanı ile 121. sırada yer alırken, Türkiye 28.31 endeks puanı ile 130. sırada. Bu endeks değerlerine göre Ukrayna’da hayat biraz daha pahalı.

Ukrayna’ya girişine izin verilmeyen arkadaşları için 200 dolar rüşvet teklif etti

Derecelendirmenin lideri Bermuda’da, hayat New York’tan bir buçuk kat daha pahalı. Bunu İsviçre, Norveç, İzlanda, Barbados izlemektedir.

Ukrayna’nın sıralamadaki komşuları Beyaz Rusya (120. sıra) ve Nijerya (122. sıra). Yaşamak için en ucuz yerler Pakistan, Afganistan, Hindistan, Kolombiya ve Cezayir’dir. Bu ülkeler yaşam maliyeti sıralamasına yakın.

Karşılaştırmalı listeye şuradan ulaşabilirsiniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com