Ukrayna’da tren biletlerinde online satışların payı yüzde 70’e yaklaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021 yılında Ukrayna’da elektronik hizmetler aracılığıyla yapılan demiryolu bileti satın alımlarının payı toplamın %68.5’ini oluşturdu.

Ukrayna Demiryolları Ukrzaliznytsia’nın mesajına göre online bilet satışlarının payı yıl içinde artış gösterdi. Özellikle Aralık ayında online tren bileti satışlarının payı %77’ye yükseldi. Genel olarak, 2021’de UZ yolcuları online hizmetler ve bilet gişeleri aracılığıyla 28.8 milyon bilet satın aldı.

UZ, 2012’de online biletlemeyi başlattı. O zamandan beri, çevrimiçi bilet satışlarının payı her sene arttı. 2020’de bu oran %61.5 idi.

Ukrayna’da 2021 yılında konut fiyatları yüzde 15’ten fazla arttı

Ukrzaliznytsia, aynı zamandaFacebook Messenger ve Apple Messages’da bilet satışını Aralık ayında başlarken, Ekim ayından bu yana Viber ve Telegram’daki sohbet botları aracılığıyla başlatmıştı.

Ayrıca, online olarak UZ web sitesi booking.uz.gov.ua üzerinden bilet alımı sürmektedir. Sadece Ukrayna’da değil, aynı zamanda Polonya’ya (Przemysl ve Varşova) giden trenler için de online bilet satın alabilirsiniz. Ancak Avusturya, Macaristan, Slovakya ve Moldova’ya giden trenlerin biletleri e-satış kapsamında değildir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com