Ukrayna ile sürücü belgeleri karşılıklı olarak tanınacak. Terörle mücade işbirliği devam edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ile Türkiye arasındaki işbirliğinin sonuçları 21 Eylül’de, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ile Ukrayna Ulusal Polis Müdürü Sergey Knyazev arasında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede tartışıldı. Çalışma ziyareti Türkiye’de, İstanbul’da gerçekleşiyor. Ayrıca toplantı sırasında taraflar sürücü belgelerinin karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaştılar.

Çalışma toplantısında Ulusal Polis Müdürü Sergey Knyazev, organize suçla mücadelede Türkiye ile işbirliğinin önemini vurguladı.

Ukrayna’nın, organize suçlar ve yolsuzlukla ile mücadelede Türkiye ile işbirliğine devam etmesi önemlidir. Sergey Knyazev, “Bu konuda ortak bir vizyonumuz olması önemlidir, sadece zorlu bir süreç.” dedi.

Sergey Knyazev, işbirliğinin sonuçlarından birinin terörden şüphelenilen kişilere yönelik soruşturmaların iletilmesi olduğunu kaydetti ve “Türkiye’den Türkiye Cumhuriyeti tarafından araranan suçlularını için 28 talep aldık. Her şeyi cevapladık. Ayrıca, şüpheli teröristler için 23, sahtekarlık için 31 ve kaçakçılık için 36 talepte bulunduk. Kolluk kuvvetleri, Interpol kanalları aracılığıyla tüm bu bireylerle etkileşime geçti. Türkiye bize Ukrayna polisinin istediği iki vatandaşı teslim etti. Terörizmden şüphelenilen iki kişiyi Türkiye’ye verdik. Başka bir kişi iade edilmeyi bekliyor.”diye ekledi.

Buna karşılık, Süleyman Soylu, Türkiye’nin her seviyede terörle mücadelede Ukrayna ile işbirliğine hazır olduğunu vurguladı.

Ayrıca Ukrayna, dört ülke tarafından (Ukrayna, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan) kurulan bir temas grubunda aktif olarak çalışmaya devam ediyor ve ulus ötesi suçlarla ilgileniyor.

Buna ek olarak, İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürücü ehliyetinin karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaştılar:
“İlgili anlaşmanın yakın gelecekte imzalanacağını umuyorum” dedi.

Kaynak: npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com