Ukrayna, topraklarını kurtarmak için birkaç küçük Rus şehrini ele geçirebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, topraklarını kurtarmak için bir koz olarak kullanmak üzere birkaç küçük Rus şehrini ele geçirebilir. Bu taktik daha önce Çeçenler tarafından düşman üzerinde baskı kurmak için kullanıldı.

“Azak” komutanlarından Binbaşı Bogdan Kroteviç, The Washington Post ile yaptığı röportajda “Bölgeyi özgürleştirmeye hazırız” dedi.. Ona göre toplumun bu savaşın yakında sona ereceğine dair yanıltıcı beklentileri gerçekleşmemiştir. Ancak şimdi ordunun Ukraynalılara bölgeleri kurtarmaları gerektiğini açıklaması gerekiyor.

Kroteviç “Çoğu insan savaşın çabuk biteceğini ya da bizim yerimize başkasının kazanacağını varsayıyor. Bu henüz olmadı. Bu nedenle, ülkenin sivil halkına, bölgeleri özgürleştirmemize yardım etmeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yaklaşan taarruz hakkında, Çeçen kuvvetlerinin Rusya’nın elindeki bölgeleri geri almak için koz olarak kullanmak üzere küçük Rus kasabalarını ele geçirme stratejisini benimsediği Birinci Rus-Çeçen Savaşı’ndan bahseden Kroteviç, Ukrayna’nın da aynısını yapabileceğini öne sürdü.

Ona göre, gelecekteki savaşlarda “Azak” 2022 testlerine güvenecek. “Azovstal’daki tecrübemiz bize çıkış yolu olmayan hiçbir durumun olmadığını söylüyor” dedi.

Binbaşı Bogdan Kroteviç tugayın geçici komutanı ve sonbaharda Rus esaretinden serbest bırakıldıktan sonra yeniden inşa çabalarına liderlik etmektedir.

Ukrayna hükümeti, son zamanlarda ülkenin Ulusal Muhafızlarının diğer unsurlarını içine alan Azak’ı, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki bölgeleri yeniden ele geçirme girişimine öncülük edecek altı “saldırı tugayından” biri olarak belirledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com