Kiev her türlü barış planını görüşmeye hazır: Kuleba iki koşul öne sürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı yetkililer herhangi bir barış planını tartışmaya hazır. Ancak, son derece önemli gördükleri iki koşulu bulunmaktadır.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba CNN ile yapılan bir röportajda Ukrayna’nın hangi koşullar altında barış planlarını tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kuleba “Çatışmanın dondurulmasına veya Ukrayna’nın Rusya’ya toprak teslim etmesine yol açmayan her türlü barış planını görüşmeye hazırız.” dedi.

Bakan ayrıca Brezilya Devlet Başkanı’nın bir “barış kulübü” kurma planı hakkında da yorum yaptı. Dışişleri Bakanı, Luis Inacio Lula da Silva‘nın “sermayesini” bu iki ilkeye tam saygı duyarak barış için çabalamaya hazır bir koalisyon veya ülkeler grubu oluşturmaya yatırmak istiyorsa, o zaman Kiev’in tartışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Aynı zamanda Kuleba, savaşların sona ermesi karşılığında toprakların iadesinin hiçbir zaman işe yaramadığını ve işlemeyeceğini vurguladı. “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve Ukrayna halkının güvenli geleceği tehlikede. Bu yüzden elimizden gelene kadar bunun için savaşacağız.” diye ekledi.

Brezilya Devlet Başkanı’nın “barış kulübü” fikri hakkında bilinenler

Daha önce Luiz Inacio Lula da Silva, bir grup arabulucu ülke yaratma fikrini destekleyeceğini belirterek. “Ukrayna ve Rusya ile barışı sağlamak için müzakere masasına oturmaya çalışacak bir ülkeler grubu oluşturmayı öneriyorum.” demişti.

Financial Times geçtiğimiz günlerde Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın Şi Jinping ile görüşmek üzere bu hafta Pekin’e yapacağı gezi sırasında bir “barış kulübü” kurulmasını teklif edeceğini bildirdi. Daha önce de savaşı bitirmek için Kırım’ı Rusya’ya vermeyi teklif ettiğini hatırlatmak gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com