Savaşın sonuçları: Ukrayna’da yoksulluk oranı neredeyse dört katına çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savaşın sonuçları: Ukrayna'da yoksulluk oranı neredeyse dört katına çıktı

2022 yılında Ukrayna’da yoksulluk oranı %5.5’ten %20.2’ye (3.7 kat) yükseldi ve vatandaşların gelirleri keskin bir şekilde düştü.Şu anda ülke için başlıca zorluklar arasında yoksulluk, askerlerin savaş sonrası uyumu ve emeklilik yaşındaki nüfusun yüksek oranı bulunmaktadır.

Verkhovna Rada Sosyal Politika ve Gazilerin Haklarının Korunması Komitesi başkanı Galina Tretyakova‘ya göre, bu sorun Ukrayna’nın başlıca zorluklarından biri olmaya devam edecek.

Bunların yanı sıra, terhis edilmiş askerlerin savaş sonrası sivil hayata adaptasyonunun yanı sıra, artık neredeyse her üç Ukraynalıdan birinin emekli olmasına yol açan güçlü demografik ve göç süreçlerinden bahseden Tretyakova “Bu üç zorluğu Avrupa Konseyi programıyla birlikte çözmeyi umuyoruz… Sonuç olarak, Aralık 2022’de, eskimiş Sovyet mevzuatını yeniden başlatabilecek ve birden fazla yasayı düzenleyebilecek olan Ukrayna Sosyal Yasası kavramı sunuldu. Ukrayna’da sosyal bakım ve korumaya ilişkin 120 yasa.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com