Washington, başarısız bir Ukrayna karşı saldırısının sonuçlarından korkuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Beyaz Saray, ABD'nin Ukrayna'ya yardım etmesinin sebeplerini açıkladı

Biden yönetimi kendisini Ukrayna’nın bahar karşı saldırısının beklentileri karşılamaması halinde Ukrayna’ya verilen desteğin daha da azalabileceği ve müttefiklerin görüşlerinin bölünebileceği gerçeğine hazırlanıyor.

Politico’nun yazdığına göre, Başkan Joe Biden‘ın ekibi alenen Ukrayna’ya sarsılmaz bir destek sunarak Ukrayna’ya gerektiği kadar silah ve ekonomik yardım sözü verdi.

Bununla birlikte, bazı politikacılar, Kiev’in istediği her şeyi, yani daha uzun menzilli füzeleri, savaş uçaklarını ve daha fazla hava savunma varlığını almış olsaydı Ukrayna’nın başarılı olacağını savunuyorlar. Savaş alanındaki başarısızlığın Ukrayna’nın Rusya’yı tamamen topraklarından çıkaramayacağını kanıtlayacağından endişe ediyor.

Avrupa’daki pek çok yetkili, Kiev’in zaferin hemen köşede olduğunu kanıtlayamaması durumunda Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerinin daha cazip bir seçenek olduğuna inanıyor.

Yönetim içindeki yetkililer, bahar taarruzunun başarılı olması için mümkün olan her şeyi yaptıklarını vurguluyor.

Bir yönetim yetkilisi, “Son birkaç ayda Ukrayna’ya silah ve teçhizatı artırdığımız için Ukrayna’nın karşı saldırıya ihtiyaç duyduğunu belirttiği talepleri büyük ölçüde karşıladık” dedi.

Biden, Ukrayna’nın güneyde ve doğuda bir miktar ilerleme kaydedebileceğine ancak geçen yılki başarısını tekrarlayamayacağına inanıyor.

Pentagon, Ukrayna’nın, Rusya’nın yeni güçlendirilen kuvvetlerine karşı nihai bir zafer elde etmese bile, Rusya’nın Kırım’a giden ikmal hatlarını kesintiye uğratacağını umuyor.

Ukrayna özel temsilcisi Kurt Walker, “Karşı saldırı iyi gitmezse, en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda belirli türdeki silahları ve yardımı alıkoymaktan yalnızca yönetimin kendisi sorumludur” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com