NATO ülkelerinin genelkurmay başkanları 10 Mayıs’ta Ukrayna’daki savaşı görüşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NATO’nun en yüksek askeri organı ve Askeri Komite, Ukrayna topraklarındaki savaşı görüşmek üzere 10 Mayıs’ta Brüksel’de toplanmaya hazırlanıyor.

NATO’nun basın servisinin bildirdiğine göre, NATO Askeri Komitesi’nin genelkurmay başkanları düzeyinde toplanması, 32 başkanın bir araya gelip İttifak için stratejik öneme sahip konuları tartışmasına olanak tanıyacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak’ın önündeki temel öncelikleri ve zorlukları tartışmak üzere ilk oturumunda Askeri Komite’ye katılacak.

Mesajda, “İkinci oturumda genelkurmay başkanları Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan savaşını, sahadaki durumu ve Ukrayna’nın İttifak tarafından daha fazla desteklenmesini tartışacaklar.” denildi.

Üçüncü oturum, Vilnius Zirvesi kararlarının arifesinde ve sonrasında İttifak’ın güçlerini ve caydırıcılık ve savunma araçlarını güçlendirmeye ayrılacak.

Dördüncü ve beşinci oturumlarda Askeri Komite, NATO ülkelerinin savunma kuvvetlerinin ve varlıklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin ek talimat ve tavsiyelerde bulunacak.

Bildirildiği üzere, NATO zirvesinin de 11-12 Temmuz’da Vilnius’ta yapılması planlanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com