Ukrayna, koronavirüse karşı bağışıklık sertifikaları oluşturma sürecinde AB ile işbirliği yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal yaptığı açıklamada , Ukrayna’nın koronavirüse karşı bağışıklığı onaylayan, Avrupa ile arasındaki Dijital Sertifikaları oluşturmak için bir işbirliği yapacağını söyledi .

Denis Şmigal

Şmigal Facebook sayfasından yaptığı açıklamadaUkrayna, Ukrayna ve Avrupa Dijital Dokunulmazlık Sertifikasının COVID-19’a uyumluluğu konusunda Avrupa Komisyonu ile anlaştı. Anlaşmaları, talimatlarım doğrultusunda, Başbakan Yardımcısı Olga Stefanişina Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Yurova ile yaptığı görüşmede imzaladı.” dedi.

AB Dijital Sertifikasının, bir kişinin koronavirüse karşı aşılanıp iyileştiğini ve ayrıca testlerden geçtiğini doğrulayacağını kaydetti.

Başbakan, “Ukrayna ve Avrupa sertifikalarının uyumluluğu, Ukraynalıların Avrupa’da özgürce seyahat etmelerine olanak sağlayacaktır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com