Ukrayna finansal piyasa gelişimi açısından dünyada son sıralarda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün Ukrayna, finans piyasasının gelişimi sıralamasında 125 ülke arasında 120. sırada yer almaktadır.

Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Güvenlik Komisyonu ( NSSMC ) Başkanı Timur Khromaev, 2030’a kadar hazırlanan taslak Ulusal Ekonomik Strateji’nin sunumu sırasında Ukrayna’nın finansal piyasalardaki gelişimine dair yorumda bulundu.

Khromaev “Bugün Ukrayna, finansal piyasa gelişimi açısından 125 ülke arasında 120. sırada. Mevzuatımız çok geride kalıyor. Avrupa Birliği ile anlaşma imzalayarak iyi bir şans yakaladık ve bugün mali hukukumuzun AB normalarına yaklaşması ve gelişimi konusunda olumlu bir vektöre sahibiz.” dedi.

Son 18 ayda Ukrayna’nın güçlü bir adım attığını kaydeden Khromaev “Finansal Hizmetler Piyasalarında Devletin Düzenlemesinin İşlevlerinin İyileştirilmesine İlişkin Ukrayna’nın Bazı Yasama İşlemlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa”nın kabul edildiğini ancak, finans piyasasının düzgün işlemesi için gerekli olan uygun yasal çerçeveye sahip olması için hala kabul edilmesi gereken yasalar olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com