Zelenskiy’den memur maaşlarında azalmaya dair: “herkes kemerlerini sıkmalı” (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı bir video mesaj ile 13 Nisan’da yapılan olağanüstü bir toplantıda Ukrayna Parlamentosu’nun, özellikle koronavirüsle mücadele fonunun oluşturulması da dahil olmak üzere devlet bütçesinde yapılacak değişiklikleri kabul edeceği umudunu dile getirdi.

Ukrinform ajansının haberine göre, “Bunun 13 Nisan Pazartesi günü devlet bütçesinde yapılacak değişiklikleri dikkate alacak olan Ukrayna parlamentosu tarafından destekleneceğine inanıyorum. Seçilmiş tüm temsilcilerin, Ukraynalı doktorlar, emekliler, girişimciler ve zor durumda olan tüm Ukraynalılar için bunu dikkate alacağından eminim. tüm milletvekilleri kayıtsız değil.” diye konuştu.

Devlet bütçesinde taslak değişiklikler 66 milyar grivna tutarında koronavirüs ile mücadele için bir fon oluşturulmasını da içermektedir.

Cumhurbaşkanı’na göre, bu fonlar koronavirüs ile mücadele eden doktorlara yapılan ödemeleri, tıbbi ekipman ve kişisel koruyucu ekipman satın almayı ve işlerini kaybeden insanlara yapılan ödemeler için kullanılacak.

Buna ek olarak, Cumhurbaşkanı emekli maaşlarına eklenen bin grivna miktarında yardımın ödenmesi de dahil olmak üzere, emeklilere neredeyse 30 milyar grivna gönderildiğini kaydetti.

Ayrıca bazı devlet harcamalarında azalma olduğunu, ancak koronavirüs salgını ortadan kalkana kadar bunun geçici olacağından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Tüm devlet çalışanları kemerlerini sıkmalıdır. Pozisyondan bağımsız olarak, 1 Nisan’dan itibaren maaşları 47 bin grivnayı geçmez. Bu limit hakimler milletvekilleri, savcılar, merkez bankası, seçim komisyonu, denetleme kurulları ve her türlü memur için geçerlidir.” diye vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com