Ukrayna 3 yeni füze sistemini başarıyla test etti (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, Alder M ve Neptune füze sistemlerinin yanı sıra Typhoon-1 çoklu fırlatma roket sisteminin test edilmesinin bir sonraki aşaması gerçekleşti. Test videosu Savunma Bakanlığı basın servisi tarafından yayınlandı.

füze sistemi Ukrayna

Tüm silahlar yabancı şirketler ve uzmanların katılımı olmadan sadece Ukrayna’da üretilmektedir.

Savunma Bakanlığı açıklamasında “Geçen hafta Odessa bölgesi Alder M ve Neptün füze sistemlerinin yanı sıra Typhoon-1 çoklu fırlatma roket sisteminin roketlerinin test edilmesinin bir sonraki aşamasını geçti. Çok yakında, füze silahları Rus saldırganlığını caydırmak için ana araç haline gelebilir.” dedi.

Bu testlerin ilk aşamada beklenen sonuçlardan biri, Ukrayna Donanması’nın silahlanması için yeni Neptün anti-gemi kompleksinin teslimatıdır. Bir seyir füzesinin gücü 5 bin tonluk bir gemiyi tahrip etmeye yeterlidir.

Savunma Bakanlığı “Ateş menzilinde test edilen üç yeni füze modelinin hepsi: Typhoon çoklu fırlatma roketleri, Alder M ve Neptune füze sistemleri tamamen Ukrayna’da ve yabancı uzmanların katılımı veya yurtdışından bileşen alımı olmadan üretiliyor” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com