Ukraynalı şirket, aya kargo teslim etmek için NASA ile sözleşme imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikan uzay ajansı NASA, Ukraynalı işadamı Max Polyakov’un Firefly Aerospace ile ortaklık kurduğunu açıkladı. NASA, şirkete 2023’te bilimsel ve teknolojik ekipmanların Ay’a teslimatı için 93.3 milyon dolar sağlayacak.

Ain Ukrayna’nın verdiği habere göre, şirket sözde malların teslimatına katılmalıdır. “Kriz Denizi” –

Şirket ‘Ay’ın görünen tarafında kabartmaların oluşumunu incelemek için gerekli ekipmanların ay yüzeyine teslimatını sağlayacak.

Ekipman, ay yüzeyindeki koşulları ve mevcut kaynakları incelemek için kullanılacak. Böyle bir araştırma, gelecekte insanları da içeren ay görevlerinin hazırlanmasına da yardımcı olacaktır.

Toplam ağırlığı 94 kg olan kargo, Ay’a olan mesafenin doğru ölçümleri için bir dizi reflektör, güneş radyasyonuna dirençli elektronik, Ay’ın yapısını analiz etmek için gerekli cihazlardan oluşacak.

Teslimat, ajansın bilimsel ve teknik ekipmanı ay yüzeyine hızlı bir şekilde ulaştırmak için ticari şirketlerin desteğini aldığı NASA’nın Ticari Ay Yük Hizmetleri programının bir parçası olacak.

Bu proje aynı zamanda insanları göndermeyi ve ayda yaşanabilir bir yerleşim yeri inşa etmeyi içeren Artemis programında önemli bir kilometre taşı olacak .

Eylül ayı ortalarında, Firefly Aerospace hafif sınıf bir Alpha roketinin ilk aşamasının tam bir statik yangın testini gerçekleştirmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com