Fahri konsolos kimliğiyle hareket eden sigara kaçakçısı yakalandı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Macaristan’a geçmek için Ukrayna’nın Transkarpatya’daki “Tisa” kontrol noktasına gelen DP345006 numaralı diplomatik plakaya sahip Toyota Landcruiser marka aracın 29 yaşındaki Ukraynalı sürücüsü pasaport kontrolünde Yuri Ignatko ismiyle, Ujgorod’daki Letonya Cumhuriyeti’nin fahri konsolosluğu belgesini verdi.

Belgeyi inceleyen görevli personelin sahte olduğundan şüphelenmesi üzerine sınır muhafızlara arama yapmak istedi.

Sürücü gümrük memurlarının araması için arabayı vermeyi reddetti ve yaklaşık 5 saat boyunca direndi ve yolu kapattı. Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi, bu kategorideki kişiler için aracın aranması konusunda ayrıcalık tanımadığı için araba zorla açıldı ve kişi fiziksel güç kullanmak suretiyle kelepçelendi.

Yapılan arabada araçta Belarus damgalı 6,550 paket sigara taşındığı ortaya çıktı.

Denetimler sonucunda sürücü tarafından verilen belgenin sahte olduğu da ortaya koyuldu. Ukrayna’nın Dışişleri Bakanlığı Devlet Protokol Dairesi tarafından böyle bir belgenin hiç düzenlenmediği tespit edildi..

Vitaliy McGregor paylaştı: 19 Şubat 2020 Çarşamba

Daha sonra, Ukrayna Gümrük Servisi Başkanı Maxim Nefyodov, belgenin Ujgorod’daki Letonya Cumhuriyeti‘nin fahri konsolosluğuna ait olduğunu söyledi. Geçen konuşmaları ve kaçakçının gözaltına alındığı video yayınladı.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com