Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinin dijital diplomasi faaliyetleri ve sosyal medya hesapları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinin dijital diplomasi faaliyetleri dikkat çekiyor.

Dijital çağ değişiminin bütün hızıyla yaşandığı günümüzde geleneksel diplomatlık mesleği de bu hızı yakalamaya çalışıyor.

Kiev Büyükelçiliği Türkiye’nin Kiev’de son aylarda Ukrayna makamlarıyla temaslarını, basına verilen mülakatları, Türk vatandaşlarına yönelik faaliyetlerini ve Büyükelçilik tarafından düzenlenen Türk Kültür Günleri gibi etkinlikleri sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaşıyor.

Son olarak Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği dijital diplomasi faaliyetlerini Instagram’dan da yürütmeye başladı.

Büyükelçi Güldere, Instagram’da yapılan ilk paylaşımda Büyükelçiliğin iki temel vazifesi olduğunu açıkladı: “Türkiye-Ukrayna ilişkilerini her alanda daha ileriye taşımak ve T.C. vatandaşlarına ihtiyaç duydukları her alanda yardımcı olmak.”.

Bakınız: T.C.Kiev Büyükelçiliği, vize işlemlerinin yapıldığı adres değişiyor

Büyükelçi Güldere’nin mesajının tamamı: https://www.instagram.com/p/B4xOYMHJtpt/?igshid=q5q1xl8blpbu

Büyükelçiliğin Instagram hesabı açmasının arkasında da ilginç bir anekdot var. Kiev Politeknik Enstitüsü öğrencileri Türk Büyükelçisine Facebook ve Twitter kullanmadıkları için Büyükelçilik faaliyetlerini kaçırdıklarını söylemiş. Gençlerin talebi üzerine Büyükelçilik Instagram’da hesap açmış. Büyükelçi Güldere ilk takipçiler arasında Politeknik Enstitüsü öğrencilerini görmeyi beklediklerini söylüyor.

T.C. Kiev Büyükelçiliği sosyal medya adresleri:

facebook.com/TCKievBE

twitter.com/tckievbe

instagram.com/turkishembassykyiv

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com