Ukraynalı ve Türk Ombudsmanlar Kırım ve Donbass hakkında konuştular

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komisyonu’ndan Lyudmila Denisova ve Türk mevkidaşı Şerif Malkoç, Uluslararası Ombudsmanlar Konferansı çerçevesinde bir toplantıda biraraya geldi.

Denisova, 87 Kırım Tatarı da dahil olmak üzere 115 Ukrayna vatandaşı hakkında bilgi içeren bir listeyi sunmuş ve Ukraynalı siyasi mahkumların eve dönmesi konusunda işbirliğini yoğunlaştırmayı beklediklerini iletmiştir.

Bakınız: ABD, AB ve Ukrayna delegasyonu işgal altındaki Kırım’daki baskıyı kınadı

“Toplantıda önemli konular konuşuldu. Rusya Federasyonu tarafından işgal edilmiş Kırım’da bulunan 115 vatandaşımızın geri dönüşü. Şerif Malkoç, geçici olarak işgal edilmiş Donetsk ve Lugansk bölgelerinde bulunan problemler hakkında bilgilendirildi. Rusya Federasyonu tarafından bu bölgelerde yürütülen geniş çaplı propaganda, bu bölgelerde yaşayan çocuklar arasında politizasyon ve militarizasyon ile sosyal ve ekonomik olarak insan haklarının sistematik ihlalleri hakkında.” denildi.

Buna karşılık Malkoç, desteğini ilan etti ve Ukrayna vatandaşlarının geri dönüşü için mücadelede işbirliği ve yardımların arttırılması konusunda söz verdi.

У рамках робочого візиту до Стамбулу відбулася зустріч з Головним Омбудсманом Республіки Туреччина Шерефом…

Людмила Денісова paylaştı: 18 Kasım 2019 Pazartesi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com