Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya SİHA satışını durdurma “tavsiyelerine” sert bir şekilde yanıt verdi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna ile askeri işbirliğini sona erdirmek için “tavsiyeleri” hakkında yorum yaptı.

Bakan Çavuşoğlu Kiev’de drone satışını bir iş olarak nitelendirdi ve ayrıca Kırım’ın deokupasyonunu desteklediğini ifade etti.

Türkiye-Ukrayna ilişkilerine yönelik eleştirilere yanıt veren Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna ile yapılan anlaşmanın yıllar önce kabul edildiğini belirten Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya SİHA satışından ötürü yaptığı açıklamalara şu cevabı verdi:

“Biz Rusya dahil hiçbir ülkeye “neden silah satıyorsun” demedik. Ukrayna ile anlaşmalarımız yıllar önce yapıldı, yeni değil ki! İyi bir ürün üretiyorsunuz. ABD değiliz ki şartlar öne sürelim. Bir ürünü satarken de Dışişleri Bakanlığından görüş alınıyor ve biz onları zaten değerlendiriyoruz. Uygun görüş vermediğimiz istisnalar oluyor. Herhangi bir ülke drone alacak, alabilir ve şirketlerimiz bunu satabilir. Rusya’nın buna alınmaması lazım. Bu bir ticaret.

Çavuşoğlu “Kırım konusundaki tavrımız biliniyor. Bunu Ruslara da seslendiriyoruz. Kararının siyasi alanda olduğunu söylüyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com