Ukraynalı SHERP, Türkiye’de amfibi arazi sürüş testlerini yaptı, ortak üretim yakında (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankara, 20 yıldır geliştirilen ve dünyada benzeri bulunmayan Ukrayna üretimi SHERP kar ve bataklık aracının sunumuna ev sahipliği yaptı

Türkiye’nin bölgede çok önemli bir ülke olduğunu ve Türk ortaklarla üçüncü pazarlara girmenin mümkün olduğuna değinen ve test sürüşü programına katılan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sibiga, araçları yakından inceledi ve test sürüşü yapan araca binerek sürüşe eşlik etti.

Sibiga Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bugün Ankara’nın yakınlarında Ukrayna merkezli SHERP şirketinin ürettiği amfibi arazi araçlarının test sürüşü yapıldı. Bu araçlar dağlık arazi, su, bataklık ve karlı alanlarda tüm engelleri kolaylıkla geçebiliyor ve acil durumlarda çok etkilidir. Tek kelimeyle neredeyse tank!” şeklinde yazdı.

Ukrayna merkezli SHERP firması, birçok ülkeye sattığı amfibi arazi araçlarını önce Türkiye’deki kurumlara satmak, daha sonra da işbirliği yaptığı Türk firması ARGO ile beraber Türkiye’de üretmek istiyor.

Geliştiricilere göre Türkiye, arazi araçlarının ihracatı ve üçüncü ülke pazarlarına giriş için çok umut verici bir pazar.

SHERP Asya bölgesindeki satışlardan sorumlu temsilcisi Aleksey Opanasenko “Arazi araçlarımızın kurtarma hizmetleri, havaalanı hizmetleri, elektrik hatlarına hizmet veren şirketler ve boru hatları şirketleri arasında talep göreceğinden eminiz. Türkiye’yi gelecekte Orta Doğu ve komşu ülkeler pazarına girmek için bir merkez olarak görüyoruz.” dedi.

SHERP 4X4 amfibi arazi araçları

SHERP, çöl, kar, göl, nehir ve bataklık gibi her türlü koşulda ve arazide kullanılabilen; +40 derece ile -40 derece hava şartlarında çalışan 5 kişilik amfibi ATV olarak sınıflandırılıyor.

SHERP askeri amaçların yanısıra insani yardım, arama kurtarma, inşaat, madencilik, petrol ve gaz sektrörü ve arazi sporları amacıyla da kullanılıyor. Zorlu arazi koşullarında eğimin yüksek olduğu yerlerde kullanılabilen SHERP, azami 40 kilometre hıza sahip.

Her türlü şartta ve arazide kullanılabilen SHERP’in SHERP N 1200, SHERP ARK 3400 ve SHERP PRO 1000 olmak üzere 3 farklı modeli bulunuyor.

Sunduğu imkanlar ve kapasite bağlamında SHERP’in dünyada muadilinin olmadığı şirket tarafından ifade ediliyor. SHERP International’ın merkezi Kiev’dedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com