Polonya’daki Ukrayna Büyükelçiliği çalışanları kaçakçılık yaparken yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, personeli geri çağırdı ve vakayı “korkunç” olarak nitelendirerek “kapsamlı ve hızlı” bir soruşturma sözü verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba tarafındanDün, Polonya’daki Ukrayna Büyükelçiliği’nin iki çalışanı sıcağı sıcağına yakalandı. Ukrayna’dan Polonya’ya resmi bir araçla büyük miktarda para, altın ve kaçak sigara götürmeye çalışırken sınırda gözaltına alındı.” şeklinde ifade edildi

Her iki çalışan da uzun süreli görevden hemen geri çağrıldı ve büyükelçilikteki çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki birkaç saat içinde bu konudaki tüm formaliteler tamamlanacak.

Kuleba “Ortaya çıkan gerçeklere dayanarak her iki çalışan hakkında da disiplin soruşturması başlatıyoruz. Soruşturma kapsamlı ve hızlı olacak. Elbette kimse masumiyet karinesini iptal etmedi. Ama soruşturma sonuçlarına göre her türlü kararı vermeye hazır olacağım.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com