Türkiye, havayoluyla gelen yolcular için test zorunluluğunu 26 Mayıs’a kadar uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, ülkeye uçan yolcular için zorunlu koronavirüs testi şartını 26 Mayıs 14 Nisan 2021’e kadar uzattı.

Türkiye’ye uçmadan önce bir yolcunun PCR ile koronavirüs testi yaptırması ve hasta olmadığını doğrulaması gerekir. Test verme ile uçağın hareket anına kadar geçen sürenin 72 saati aşmaması gerekmektedir.

Güncelleme: Daha önce 26 Mayıs olarak açıklanan tarih 14 Nisan olarak güncellenmiştir.

Yetkililer tarafından bu bilgiler İstanbul ve Ankara uçuş bölgeleri için NOTAM A1101/21 kodu ile uçuş ekiplerine gönderildi.

Test gerekliliği 6 yaş ve üzeri yolcular için geçerlidir. Negatif test sonucu olmayan bir yolcunun uçağa binişine izin verilmeyecektir.

Türk havalimanlarında üçüncü ülkelere transfer ile seyahat eden yolcular için eğer varış ülkesi zorunlu tutmuyorsa test sonucu sunma zorunluluğu bulunmamaktadır. Örneğin bir kişi Kiev’den İstanbul’a uçarsa, koronavirüs testi yaptırması gerekiyor. Kiev’den Mexico City’e uçuyorsa ve sadece İstanbul’da uçağa transfer yapıyorsa ve pasaport kontrolünden geçmiyorsa, o zaman test sonucu sunmasına gerek bulunmamaktadır.

Türkiye, COVID-19 görülme sıklığının artması nedeniyle 30 Aralık 2020’den itibaren havayolu ile ülkeye giren yolculardan koronavirüs test sertifikası talep etmeye başladı. Bu önlemin başlangıçta 28 Şubat 2021 tarihine kadar geçerli olması gerekiyordu. Son kararla birlikte 14 Nisan 26 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com