Alman IRIS-T hava savunma sistemleri Ukrayna’ya geldi, Amerikan “Nasams” bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Alman IRIS-T hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya ulaştığını ve Amerikan Nasams uçaksavar füze sistemlerinin de gelmesinin beklendiğini söyledi.

Twitter’da bir mesaj yazan Reznikov “Ukrayna’da yeni bir hava savunma dönemi başladı. Almanya’dan IRIS-T burada. Amerikan Nasam’ları geliyor. Bu sadece başlangıç. Ve daha fazlasına ihtiyacımız var. Rusya’nın bir terör devleti olduğuna şüphe yok. İnsanlarımızı kurtarmak için Ukrayna üzerindeki havasahasını korumak ahlaki bir yükümlülüktür” dedi.

Ukrayna Genelkurmayı Belarus sınırındaki durum hakkında bilgi verdi

Reznikov, “Meslektaşım, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’e ortaklığı ve Ukrayna’yı destekleme konusundaki kararlılığı için kişisel olarak teşekkür ederim. Kazanacağız.” dedi.

Bakan, yakında Ukrayna’nın Amerikan-Norveç hava savunma kompleksleri NASAMS’ı alacağını da sözlerine ekledi.

IRIS-T, Alman Diehl Defence firması tarafından 2014 yılında geliştirilen ve seyir ve balistik füzelerin yanısıra uçak, helikopter ve İHA’ları yok etmek için tasarlanmış orta menzilli bir uçaksavar füze sistemidir

Ayrıca, ABD askeri yardımının bir parçası olarak Ukrayna’ya dört HIMARS sistemi daha geldi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com