Lugansk hariç, Ukrayna’nın tüm bölgelerinde koronavirüs hasta sayısı arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’ne bağlı Koronavırüs Salgını Yayılması İzleme Sistemi raporlarına göre Ukrayna’da koronavirüsünden iyileşen insan sayısı, son gün sadece Lugansk bölgesinde vaka sayısını aştı, geri kalanında hasta sayısı arttı.

Odessa, Lviv, Ivano-Frankivsk, Volin, Harkov bölgelerinde ve Kiev’de vaka sayısı 50’den fazla artmaya başladı.

Son gün en fazla sayıda yeni vaka Lviv, Ivano-Frankivsk bölgelerinde ve Kiev’de kaydedildi.

İyileşenlerin çoğu ise Rivne ve Çernovtsi bölgelerinde oldu: 50’den fazla. 24 bölgenin 10’unda yeni bir iyileşme vakası olmadı.

Lviv, Transkarpatya, Ivano-Frankivsk ve Kiev hariç çoğu bölgede, pandeminin başlangıcından beri iyileşen insan sayısı şu anda hasta olanların sayısını aşıyor.

Kiev ve Lviv bölgesinde hasta sayısı beş bini, Ivano-Frankivsk, Odessa ve Transkarpatya bölgelerinde iki bini, Rivne, Çernovtsi, Harkov, Kiev, Ternopil ve Volin bölgelerinde bini aşmış durumda. Lugansk, Poltava ve Herson bölgelerinde ise 50’nin altında.

Toplamda, Ukrayna’da pandeminin tüm süresi boyunca, 72,168 kişi hastalandı, bunun 39,543’ü iyileşirken, 1,725 kişi vefat etti.

Hükümet karantinayı 22 Ağustos’tan itibaren yumuşatarak 31 Ağustos’a kadar uzattı. Karantinayı yumuşatma veya güçlendirme yaklaşımı uyarlanabilir olmaya devam etti, ancak karantina önlemlerini güçlendirmek için bölgeleri tahsis etme ilkesi değiştirildi.

Ülke, koronavirüsün yayılma tehlikesi seviyesine göre dört bölgeye ayrıldı. Her birinin belirli sayıda kısıtlaması vardır. Yeni karantina kuralları 3 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com