Ukrayna Genelkurmayı Belarus sınırındaki durum hakkında bilgi verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Belarus topraklarında saldırı gruplarının oluşumuna ve birliklerin Ukrayna sınırında hareketine dair hiçbir işaret bulunmamakla birlikte, Belarus liderliği Ukrayna’ya karşı savaşta Rusya Federasyonu’nu desteklemeye devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı “Volin ve Poliske yönlerindeki durum önemli ölçüde değişmedi. Eldeki bilgilere göre, Belarus Cumhuriyeti liderliği, Rusya Federasyonu’na Ukrayna’ya karşı savaşta destek sağlamaya devam ediyor ve Rusya Federasyonu’na Ukrayna topraklarında hava saldırıları gerçekleştirmek için hava sahasını kullanma fırsatı veriyor. Belirtilen yönlerde, Ukrayna Savunma Kuvvetleri birimleri durumu izliyor, Belarus Cumhuriyeti topraklarında saldırı gruplarının oluşumuna ve birliklerin hareketine dair hiçbir işaret yok.” dedi.

Belarus’un Ukrayna’ya karşı savaşa katılımı

Tam kapsamlı işgalin başlamasından bu yana Rusya, Belarus’u Ukrayna’ya karşı hava saldırıları için bir hazırlık alanı olarak kullanıyor.

Lukaşenko’nun son dönemde Belarus’ta seferberlik olmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen Belarus’tan olası bir saldırı ihtimali sürekli tartışılıyor.

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği’nin Rus saldırıları ile ilgili basın açıklaması

Ulusal Güvenlik Konseyi’ndeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Lukaşenko’nun bir seçimle karşı karşıya olduğuna inanıyor: Ya Rus lideri Putin ile yüzleşmek zorunda ya da Belarus ordusunu savaşa göndermek durumunda. Merkez, son senaryonun olasılığının oldukça yüksek olduğuna inanıyor.

10 Ekim’de Lukaşenko, Vladimir Putin ile ortak bir bölgesel birlik grubunun konuşlandırılması konusunda anlaştığını duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com