Ukrayna, Rusya’nın enerji tesislerini bombalaması nedeniyle elektrik ihracatını durdurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Rusya'nın enerji tesislerini bombalaması nedeniyle elektrik ihracatını durdurdu

Ukrayna Enerji Bakanlığı, termik üretim ve elektrik santrallerini vuran füze saldırılarının Ukrayna’yı kendi elektrik sistemini stabilize etmek için 11 Ekim’den itibaren elektrik ihracatını askıya almaya zorladığını bildirdi.

Enerji Bakanı German Galuşçenko “Avrupa’nın Rus enerji kaynaklarının tüketimini azaltmasına yardımcı olan şey Ukrayna’dan yapılan elektrik ihracatıydı. İşte bu yüzden Rusya enerji sistemimizi mahvediyor ve Ukrayna’dan elektrik ihraç etme olasılığını ortadan kaldırıyor” dedi.

Biden ve Scholz Ukrayna’yı görüştü: “Rus nükleer tehditlerinin son derece ciddi sonuçları olacak”

Bakanlık, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı enerji terörü gerçekleştirmeye devam ettiğini ve ayrıca Avrupa Birliği üzerindeki enerji baskısını artırdığını vurguladı.

Aynı zamanda yedi ayı aşkın süredir işgal altında olan Zaporoje nükleer santralinin durdurulmasından sonra bile Ukrayna’nın elektrik ihracatı için Avrupalı ortaklarına karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini vurguladı.

Yakın zamanda Romanya ve Slovakya’ya toplam 300 MW, Polonya’ya 220 MW’lık ihracat gerçekleştirilmişti.

10 Ekim’de Rusya’nın yoğun füze saldırıları sonucunda, Burştin Elektrik Santrali başta olmak üzere Ukrayna’daki bir dizi enerji tesisi hasar gördü. Acil elektrik kesintisi programları birçok bölgede kullanılmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com