Zelenskiy, Biden ile Ukrayna için hava savunma sistemleri tedarikini görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin ana konusu, Ukrayna’ya hava savunma sistemlerinin tedarik edilmesiydi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı “ABD Başkanı Joe Biden ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ana tartışma konusu hava savunmasıydı. Şu anda bu, savunma işbirliğimizde bir numaralı önceliktir.” diye yazdı.

Sivil halka karşı sürekli terör, Rusya’nın müzakerelere girmeyi açıkça reddetmesidir.

Zelenskiy, G7 ülkelerinin çetin duruşu ve Rusya’nın Ukrayna’nın dört bölgesini ilhak etmesini kınayan BM Genel Kurulu’ndaki karara destek konusunda ABD liderliğinin Ukrayna için çok önemli olduğunu da kaydetti.

İki cumhurbaşkanı arasındaki görüşmenin ardından Beyaz Saray basın servisi, Biden’ın Rusya’nın Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarını kınadığını ve bu anlamsız saldırılarda ölen ve yaralananların yakınlarına başsağlığı dilediğini bildirdi.

Mesajda “Başkan Biden, Ukrayna’ya gelişmiş hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere kendisini savunması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaya devam etme sözü verdi. Ayrıca Rusya’dan zararları geri almaya devam etmek, Rusya’yı savaş suçları ve vahşetlerinden sorumlu tutmak için müttefikleri ve ortaklarıyla devam eden işbirliğini vurguladı. “ denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com