Zelenskiy ve Putin’in Bali’deki G20 zirvesine katılacakları doğrulandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
foto: REUTERS

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bali’deki G20 zirvesine katılacak. Endonezya Dışişleri Bakanlığı, toplantının sonuçlarına göre özel anlaşmalar yapmayı umuyor.

Endonezya’da dünyanın önde gelen ekonomilerine sahip 20 ülke temsilcilerinin görüşmesinin sonuçlarının ardından somut işbirliğinin sonuçlanması bekleniyor.

Zelenskiy, Biden ile Ukrayna için hava savunma sistemleri tedarikini görüştü

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi Şimdiye kadar, [ziyaret teklifine] verilen tepkiler çok olumlu. Bu nedenle, inşallah, zirve ziyareti söz konusu olduğunda endişeli değiliz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’na göre Endonezya, Ukrayna ve Rusya liderleriyle temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Ancak dünyadaki durumun hızla değiştiğini de vurguluyor.

Marsudi, “Bir kez daha tekrarlıyorum arkadaşlar, dünyadaki durumun şu anda dinamik olduğunu anlamalıyız. Dünyanın zorlukları çok yüksek ve durum kolaylaşmıyor, daha da zorlaşıyor. İletişim kurmaya devam ediyoruz.” dedi.

Zelenskiy ve Putin’in G20 zirvesine ziyareti: bilinenler

  • “Group of Twenty” formatındaki toplantı Kasım ayında Bali’de yapılacak. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Zelenskiy ve Putin’i ilkbaharda bir zirveye davet etti.
  • Geçen hafta Endonezya, iki devlet başkanını ayrı otellerde ağırlamayı düşündüklerini bildirdi.
  • Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, nihai kararın kabulüyle ilgili bilgileri yalanladı. Zelenskiy hala Bali’yi ziyaret etmeyi düşünüyor.
  • Eylül ayının başında, Putin’in basın sekreteri Dimitriy Peskov, Rus liderin zirveye katılımı için formatların değerlendirildiğini bildirdi. Rusya Federasyonu, “güvenlik” dahil tüm faktörleri hesaba katmak istiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com