Sağlık Bakanı: Ukrayna’da ilaçlar ucuzlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko yakında, Ukrayna’da ilaç fiyatlarının düşmeye başlayacağını, ilaçların tedarikindeki satın alma süreçlerinde de değişiklikler olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko TSN ile yaptığı bir röportajda “Sağlık Bakanlığı’nda oldukça fazla bürokratik iş vardı. Reformun ikinci aşamasını başlattık; ama başlaması salgınla aynı zamana denk geldi. Dolayısıyla bu dönemde bizim için asıl mesele finansman açısından istikrarı sağlamak.” dedi.

Lyaşko ayrıca sağlık kurumlarının finansmanındaki değişikliklere karşı tutumundan da bahsederek “Bazı bulaşıcı hastalıklar hastanelerinin finanse edilmesine karşıydım, özellikle paranın direkt olarak hasta için harcandığı veremle mücadele kurumları gibi. Ve 2020’de ortaya çıkan tarifeler, tüberküloz hastalarına bakım veren kurumların ihtiyacını karşılayamadı. Bu nedenle ağzımdan eleştiri geldi. Şimdi durum değişti. Tarifeler arttı ve bu yıl Ukrayna’da ilk kez ayakta tedavi aşamasında bir hastanın tedavisini karşılamaya başladılar.” dedi.

Bu yıl, Ukrayna devlet bütçesi ilaç ve tıbbi ürün alımı için 10.3 milyar UAH sağlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com