Trendyol da Ukrayna pazarına girmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moda ve perakende alanında uzmanlaşmış bir pazar yeri olan Türk şirketi Trendyol Grup, yakın gelecekte Ukrayna pazarına girmeyi planlıyor.

Ukrayna Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan mesajda “Türk firmaları, savaşın bitmesini beklemeden, şu anda Ukrayna’ya yatırım yapmaya hazır. Sadece savaş sırasında yüksek oranda gelişen savunma sanayi ve yüksek teknoloji sektörüyle değil, aynı zamanda Ukrayna’yla da ilgileniyorlar. Hafif sanayi ve modaya uygun eşyaların üretimi alanında işbirliği içindeyiz” denildi.

Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko’nun Baykar Savunma şirketinin teknik direktörü ve ortak sahibi Selçuk Bayraktar ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ile yaptığı görüşmede bu konunun ele alındığı kaydedildi. Toplantıda Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksandr Kamişin de hazır bulundu.

Ekonomi Bakanı, Ukrayna moda endüstrisinin savaşa rağmen iyi geliştiğini kaydederek “Yerli üretici ve markalara, ürünlerini daha fazla ülkeye ihraç edebilmeleri için yeni pazarlara erişim fırsatları sağlamak bizim için çok önemli. Bu nedenle Türk ve Ukraynalı işletmelerin gelecekteki işbirliklerini memnuniyetle karşılıyoruz. Genel olarak, mümkün olduğu kadar çok sayıda Ukraynalı şirketin küresel pazara erişimiyle ilgileniyoruz” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Görüşmede ayrıca taraflar, Baykar Savunma şirketinin Ukrayna’daki insansız hava araçlarının üretimine yönelik fabrika inşaatının ilerleyişi ve bunların Ukrayna motorları kullanılarak üretilmesi ve ihraç edilmesi konusundaki olasılıkları da ele aldı.

Hatırlanacağı üzere daha önce Türk e-ticaret devi Hepsiburada, Ukrayna’da faaliyete başlama planlarını açıklamıştı. Şu anda şirketin odak noktası Ukrayna’daki test faaliyetleri ancak test lansmanı başarılı olursa Hepsiburada, Ukrayna’da ürün satışına başlamayı hedefliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com