Sri Lanka’da yüzden fazla Ukraynalı tahliye bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba koronavirüs patlak vermesiyle bağlantılı olarak Ukrayna vatandaşları Mısır’dan tahliye edilmeye başlandı, Polonya’dan otobüslerle Ukrayna’ya insanlar getirilirken aynı zamanda yüzden fazla Ukraynalı Sri Lanka’da bulunmakta.

Bakan, özellike Sri Lanka’da 105 vatandaşın sıkıştığını ve daha fazlasının da olabileceğini kaydetti.

“Mısır’dan SkyUp Havayolları, Sharm’dan vatandaşlarımızı çıkarmaya başladı. Teşekkür ederim. Sabah Borispol’e 1, Lviv’e 5 uçak var. Konsolos yardımcı oluyor. Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy ile birlikte tur operatörleri ve havayolları ile vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışıyoruz.” dedi.

Kuleba, Sağlık Bakanlığı’nın Polonya ile sınır geçiş noktalarına ek otobüs tahsisi konusundaki sorunu çözdüğünü kaydetti ve “Sınır muhafızlarımızın Polonyalılarla yaptığı anlaşmalar sayesinde (Sergey Deyneko ve meslektaşları sayesinde) otobüslerimiz Polonya’da, vatandaşlarımızı alıyor ve Ukrayna topraklarına taşıyor. Konsoloslar bazı durumlarda doğrudan sınırda bulunarak yardımcı oluyor.” dedi.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com