Ukrayna Sağlık Bakanı alışveriş merkezlerinin kapatılmasını istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Ilya Yemets, koronavirüsün yarattığı tehdidin “her zamankinden daha büyük” olduğunu söyledi ve virüsün ülkede yayılmasını önlemek için alınması gereken tedbirlerden bahsetti.

Korrespondent’in verdiği habere göre, Bakan Ukraynalıları anlamsız davranmamaya; talimatlara, kurallara ve tavsiyelere uymaya çağırdı ve aynı zamanda kişilerin kendilerini izole etmesinin önemini vurguladı.

“Tüm sorumluluğu rapor ediyorum: bugün koronavirüsün yarattığı tehdit her zamankinden daha fazla. Enfeksiyon, finansal durum ya da sosyal statüye bakmıyor. Hem dünyaca ünlü politikacılar, aktörler; hem de sıradan insanlar hasta. Koronavirüs tüm dünyada ölümcül bir enfeksiyon.” dedi.

Sağlık Bakanı, panik yaratmaya çalışmadığını, ancak gerçekleri anlatmaya çalıştığını, çünkü Ukraynalıların hayatı ve sağlığı ile ilgili olduğunu belirtti.

Yemets “Bazı insanlar durumu tırmandırmamamı söylüyor, çünkü sözde panik yaratıyor. Ama gerçeği saklamak için totaliter bir rejim içerisinde olmadığımızı hatırlatayım. Sessiz olmayacağım, çünkü Ukraynalıların yaşamı ve sağlığı benim için bir öncelik” dedi.

Ayrıca koronavirüs salgını sırasında “hemen harekete geçme” ihtiyacını vurguladı. Yemets, Ukrayna’da COVID-19’un yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemleri listeledi.

“Toplu yemek işletmelerinin ve alışveriş merkezlerinin kapatılması gerekiyor; sadece eczaneler ve marketler çalışmalı, ülke içindeki hareketi kısıtlamak, işçiler için uzaktan çalışma modunu tanıtmak, toplu taşıma modunu gözden geçirmek ve 10 kişiye kadar olan toplantıları sınırlamak gerekiyor. Bulaşıcı durum gözönünde bulundurularak, planlanan tüm faaliyetleri iptal etmek ve tüm kaynakları enfeksiyonla mücadeleye hazırlanmak üzere yönlendirmek gerekiyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com