Şmigal: Çifte vatandaşlık olmalı, bu bir medeni ülke işaretidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna’da çifte vatandaşlığın getirilmesinin devleti güçlendireceğine inandığını söyledi.

Kiev’deki bir basın toplantısında konuşan Şmigal “Ben size şahsi fikrimi söyleyeyim. Çifte vatandaşlık medeni ülkelerin bir göstergesidir. Birçok medeni ülkede çifte vatandaşlık normdur… Benim görüşüm, tabi ki çifte vatandaşlık olmalı. Bu bizi güçlendirecek. “ dedi.

Aynı zamanda, saldırgan devlet Rusya Federasyonu ile çifte vatandaşlığın kabul edilemez olduğunu ve ilgili hükmün çifte vatandaşlık tasarısına dahil edildiğini vurguladı.

Şmigal, milyonlarca Ukrayna kökenli insanın yurtdışında yaşadığını ve birçoğunun Ukrayna pasaportuna sahip olmak istediğini kaydederek “Neden olmasın? Şeffaf ve yasalsa bir Kanada vatandaşı neden Ukrayna vatandaşlığına sahip olamıyor? Bu normal. Bunlar ülkeyi destekleyebilen, kamusal hayata katılabilen, yatırım çekebilen ve muhtemelen Ukrayna’ya geri dönebilen insanlar. Bunlar büyük artı ekleyen şeyler.” şeklinde ikna olduğunu belirtti.

Lviv’de yasadışı göçmenler gözaltına alınırken, Borispol’de sahte vizeyle girmek isteyenler deport edildi

Verkhovna Rada’da, şu anda komitelerde çalışılmakta olan çifte vatandaşlıkla ilgili birkaç yasama girişimi olduğunu hatırlatan Şmigal, parlamentonun onları dikkate alacağını umduğunu dile getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com