Lviv’de yasadışı göçmenler gözaltına alınırken, Borispol’de sahte vizeyle girmek isteyenler deport edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Borispol havaalanında sahte Kanada vizesi ile girmeye çalışan üç Türk vatandaşı deport edilirken, Lviv’den Polonya’ya kaçak yoldan geçmek isteyen üç Türk vatandaşı da Ukrayna sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Lviv müfrezesi muhafızları, kontrol noktasının dışında Polonya Cumhuriyeti’ne giden yolları kontrol ederken üç kişiyi yakaladı. Yasal olarak Ukrayna’ya giren Türkiye vatandaşı 20 yaşındaki üç genç erkek tutuklandı. Gözaltına alınan gençler “Ukrayna devlet sınırını yasadışı geçiş veya yasadışı geçiş girişimi” gereğince mahkemeye çıkartılacak.

Sınır muhafızları Borispol’de pasaportlarında sahte vize etiketleri bulunan üç Türk vatandaşını da deport etti.

Türkiye’den bir uçakla Ukrayna’ya gelen üç Türk vatandaşının belgelerini inceleyen sınır muhafızları, pasaportlarında sahte Kanada vize etiketleri buldu. Yaptıkları açıklamaya göre bu vizeyi para karşılığında satın almışlar.

Türkiye’de turist otobüsü kaza yaptı: 35 Ukraynalı yaralandı

Ayrıca görüşme sırasında Ukrayna’ya ne amaçla gittiklerini net bir şekilde açıklayamadıkları için Ukrayna’ya girişlerine izin verilmedi ve üç yıl süreyle girişleri yasaklandı. Dönüş uçuşuyla Ankara’ya geri gönderildiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com