Yasağa rağmen, yaklaşık yarım milyon seferberliğe tabi erkek de Polonya’ya geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya sınır servisine göre, 24 Şubat – 7 Haziran 2022 tarihleri arasında, seferberlik yaş aralığı olan 18-60 yaşları arasındaki 432 bin erkek de dahil olmak üzere toplamda 3 milyon 645 milyon Ukraynalı, Ukrayna’dan Polonya’ya girdi.

Rzeczpospolita tarafından hazırlanan raporda göre yaklaşık yarım milyon erkek seferberliğe tabidir, ancak görünüşe göre rüşvet yoluyla ülkeden ayrılmayı başardılar.

Herson bölge konseyi başkanı AGİT’e bölgedeki Rus terörü hakkında bilgi verdi

Polonya’da, askeri yaştaki erkeklerin yasağa rağmen ülkeyi terk etmelerini mümkün kılan Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı’ndaki yolsuzluğun ölçeğine şaşırıyorlar.

Tüm bu erkeklerin Polonya’da kayıtlı olmadığı, ülkede uzun süre kalmak için gerekli belgeleri almadığı veya devlet yardımı almadığı da belirtildi.

Polonya milletvekili Wieslaw ShchepanskyPolonya’ya kaçabilmeleri gerçeği Ukrayna sınır servislerinin ihmalinden kaynaklanmaktadır. Suç yalnızca Ukrayna tarafına aittir, örneğin sadece baba olanları istisna olarak ele alsak bile, serbestçe geçen çok sayıda erkek ortadadır.” dedi.

Polonya’nın bu gibi durumlar için bir yaptırımı bulunmadığı belirtildi. Eğer bir Ukraynalı sınır muhafızı askerlik çağında birinin geçmesine izin verirse, Polonya yaşı sebebiyle bu kişinin girişini reddedemez.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com