Kiev bir kilitlenme tehdidi altında mı: Başkentte COVID ile ilgili durum nedir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı’na göre başkentte dün 166 yeni koronavirüs vakası ile bir ölüm var. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise aşı yapılırsa Kiev’de ciddi bir kilitlenmenin önlenebileceğine inanıyor.

Ukrayna koronavirüs vakaları

Kiev’deki koronavirüs ile ilgili durum hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki RBC-Ukrayna makalesine bakın.

Kiev’de sert karantina önlenebilir: durum

Kliçko, Kiev’in sert bir sokağa çıkma yasağı uygulamak zorunda kalmayacağını umuyor, ancak şehir olası kısıtlamalara hazırlanıyor. Kilitlemeden kaçınmanın temel koşulunun aşılama olduğunu belirten Kliçko “Üçüncü dalga için şimdiden 4100’den fazla yatak hazırlandı, bunların %98’i oksijenle destekleniyor. Ayrıca, birinci aşamanın tıbbi tesisleri baş edemezse, 5 bin 500’den fazla ek yatak yerleştirmeye hazırız. Kiev’de 1.5 milyondan fazla kişi aşılandı.”

Kiev’de COVID istatistikleri

Kiev’de dün 166 yeni koronavirüs vakası kaydedildi, bir kişi ölürken 90 kişi ise iyileşti. Ancak bu, vaka sayısının geleneksel olarak azaldığı hafta sonu verileridir. Örneğin, 10 Eylül Cuma günü itibariyle Kiev’de 406 yeni vaka ve üç ölüm meydana geldi.

Kiev’de ulaşım için özel geçişler

Yaz aylarında, Kiev’de bir kilitlenme durumunda ulaşım için özel geçişler üzerinde çalışmaya başladılar. Önceki kilitlenmelerden farklı olarak, bu sefer ciddi kısıtlamalar getirilirse, özel geçişler kağıt değil elektronik olacak.

Özel geçiş “Dijital Kiev” sisteminde gösterilecektir. Seyahat kartı sahibi özel bir geçiş kartı almamışsa, kilitlenme süresi boyunca geçişi bloke edilecektir.

Ukrayna’da karantina: ne zaman sıkılaştıracaklar?

13 Eylül itibariyle Ukrayna “yeşil” bölgededir, ancak bu hafta bu değişebilir. Sağlık Bakanlığı, “sarı” bölgeye taşınmayı planlıyor ancak karar, uyarlamalı karantina kuralları değiştirildikten sonra verilecek. Bu kez Bakanlar Kurulu aşılılara ayrıcalıklar sağlamayı planlıyor. Yeni tasarı değerlendirilip yürürlüğe girer girmez Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, karantina bölgeleri hakkında karar veren Acil Durumlar Komisyonu toplantısını başlatacak.

AB’den gönderilen 58 araç ile ekipmanlar törenle Ukrayna polisine teslim edildi (video)

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com