Sibiga: Türkiye zamanında ayrılamayan Ukraynalıları cezalandırmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, hava yolculuğunun sona ermesi gibi mücbir sebepler nedeniyle ülkede kalış sürelerini ihlal eden Ukrayna vatandaşlarına yaptırım uygulamayacak.

Ukrinform ajansının haberine göre, Ukrayna’nın Türkiye Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Andriy Sibiga konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

“Türk Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna vatandaşları için ülkede kalış ihlallerine para cezası uygulamamaya ilişkin bir düzenleme yaptı.”

Bu düzenleme aynı zamanda Türkiye’deki diğer ülkelerin vatandaşları için de geçerlidir.

Ukrayna Büyükelçiliği Türk Dışişleri Bakanlığı’na dört Ukrayna vatandaşının ülkede süre aşımı nedeniyle bilgi verdi.

“Zaten bir liste gönderdik, dört tane Ukraynalı vatandaşımız var, bununla ilgili olarak mücbir sebep nedeniyle Türkiye topraklarını zamanında terk edemediklerini teyit ediyoruz. Ve bu not bağlamında, sorunun olumlu bir şekilde çözüleceğini umuyoruz, kesinlikle ikna olduk. Türk devleti anlıyor ve gerekeni yapıyor.” dedi.

Andriy Sibiga

Bu arada yapılan bir açıklamada düzenlenen özel seferler 21 Mart akşamı Türkiye’de bulunan 217 Ukraynalı İstanbul Havalimanı’ndan Kiev’e uçtu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com