Koronavirüs salgını bağlamında Büyükelçi Güldere’nin Türk vatandaşlarına mesajı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, koronavirüs salgını bağlamında Ukrayna’daki Türk vatandaşlarına video mesaj ile seslendi.

Değerli vatandaşlarımız, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Biliyorsunuz tüm dünyada devam eden koronavirüs salgını nedeniyle diğer ülkeler gibi Ukrayna’da bir dizi tedbir almış durumda.

Bu kapsamda dün itibarıyla tarifeli seferler durduruldu. Ülkeye girişlerde diplomat olmak veya daimi, geçici ikameti olmak gibi birkaç istisna dışında yasaklandı.

Bu dönem zarfında Büyükelçiliğimiz ve Odessa Başkonsolosluğumuz mesaisine devam ediyor. Ukrayna’da mukim vatandaşlarımız, sizlerin durumu ile ilgili olarak Ukrayna makamlarıyla görüştük. Gerek idari makamların gerekse sağlık ve benzeri kurumların çalışmalarını normal şekilde sürdüreceklerini, sizler günlük yaşantımızda karşılaştığınız sorunların çözümünü daha önce nasıl yapıyorsanız, bugün de bir sıkıntı çıktığı takdirde, yerel makamlara, sağlık makamlarına aynı şekilde müracaat edebileceğiniz söylendi.

Yine de acil, özel bir durum olduğu takdirde büyükelçiliğimizin acil durum telefonu açık ve çalışıyor; bu konuda bize lütfen müracaat etmekten çekinmeyin.

Ukrayna’da eğitim gören öğrencilerimiz, sizinle ilgili olarak da Ukrayna makamları ile temas ettik. Üniversite idarelerinin sizlerle ilgili işlemleri, kesintisiz aksatmadan devam ettireceği söylendi. İkamet konusu olsun, ülkede kalış vesaire tüm konularda her türlü ihtiyacınızı üniversite idareleri üstümden gidermeye devam etmemiz mümkün. Ancak yine bizim sizler için yapabileceğimiz bir husus olduğu takdirde hem Büyükelçiliğimiz hem Odessa Başkonsolosluğu’nun acil durum telefonu dahil, bize ulaşmaktan lütfen çekinmeyin.

Türkiye’den kısa süreliğine gelip, Ukrayna’da mahsur kalan, zor durumda kalan vatandaşlarımız, acil durum telefonlarımız özellikle sizlere öncelik verecek şekilde faal durumda. Lütfen bu şekilde sıkıntıya düşmüş vatandaşlarımız varsa bize müracaat edin. Sizinle ilgili, her türlü imkanlar ölçüsünde ki tedbiri almaya devam edeceğiz.

Ukrayna’da ilan edilen bu tedbirlere, uyum sağlamamız, riayet etmemiz, her şeyden önce bizlerin sağlığı için gerekli. Bu tedbirlere ne kadar etkin uyarsak, başta elimizi sık yıkamak ve sosyal mesafeyi korumak olmak üzere, bu salgın konusunda o kadar çabuk netice alınıp, bu mesele hayatımızdan o kadar çabuk çıkar.

Bu zor günlerde büyükelçiliğimizin her türlü acil durumda yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum

Yeni tip koronavirüs salgını ve diğer acil durumlarda ulaşılabilecek telefon numaraları:

Konsolosluk Çağrı Merkezi: + 90 312 292 29 29
Büyükelçilik Nöbetçi Telefonu: +38 063 211 47 65

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com