Sağlık Bakanı: Ukrayna’da beş yer daha “kırmızı” karantina bölgesine girebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Herson bölgesinin epidemiyolojik tehlikenin “kırmızı” bölge seviyesine alınması sonrasında, beş bölgenin daha kırmızı epidemiyolajik bölgeye alınabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Lyaşko “Bir bölge zaten kırmızı epidemiyolojik tehlike seviyesine ulaştı. Bu Herson bölgesi. En az beş tane daha yolda.” dedi.

“Kırmızı” bölgede kafe, restoran, sinema, tiyatro, market, spor salonu işletmek yasaktır. Ayrıca toplu etkinlikler düzenlemek de yasaktır. Ancak, ziyaretçilerin ve personelin %100’ü aşılanmışsa bu sınırlama geçerli değildir.

Aynı zamanda personelinin %100’ünün aşı olmadığı eğitim kurumları “kırmızı” bölgede uzaktan eğitime geçerken sadece anaokulları ve 1-4. sınıflar normal eğitime devam edebilmektedir.

Ukrayna karantina sırasında uygulanacak yolcu taşımacılığı için yeni kuralları onayladı

Buna ek olarak, “kırmızı” bölge sakinleri, tam bir aşılama, koronavirüs için negatif bir test veya COVID’den iyileşme belgesi olmadan otobüs, tren ve hava yoluyla diğer bölgelere uçamazlar.

Bölge isimlerini saymayan bakana rağmen Harkov, Sumi, Donetsk ve Jitomir‘in kırmızı karantina bölgesine geçmesi beklenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com