Herson “kırmızı” karantina bölgesine alındı. Tedbirler sertleştiriliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Teknojenik ve Çevresel Güvenlik, Acil Durumlar Devlet Komisyonu’nun olağanüstü toplantısında 12 Ekim itibariyle Herson bölgesinin “kırmızı” karantina bölgesine dahil edilmesine karar verildi.

işletmelere maske cezası

Bakan Oleg Nemçinov tarafından yapılan açıklamada bölgede Covid-19’un yayılımının arttığı ve salgının “kırmızı” seviyesinin 15 Ekim’de faaliyete geçeceği belirtildi. Kısıtlamalar daha sert uygulanacak.

Bakan, ” Devlet Komisyonu, Herson bölgesinde Covid-19’un yayılımı salgın tehlikesinin “kırmızı” seviyesini 15 Ekim 2021 saat 00:00’dan itibaren uygulamaya karar verdi.” dedi.

iPhone 13 Ukrayna’da önsiparişe sunuldu: Resmi fiyatlar

Parlamento sağlık sorunları komisyonu başkanı Mikhailo Radutskiy‘in 7 Ekim’de yaptığı duyuruda, yakın gelecekte Ukrayna’nın bazı bölgelerinin “kırmızı” bölgede olacağını belirtmişti. Özellikle, Harkov ve Herson bölgelerini kastetmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmek isteyenler Kovid aşı sertifikalarını ibraz etmek zorunda kalacaklar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com