Ukrayna’da 2021 itibariyle intihar vakaları ve boşanmalarda keskin bir artış

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yılın başından bu yana, özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar arasında intihar sayısında artış kaydedildi. 2020 yılının toplamında 123 intihar vakası olurken, 2021’de şu ana kadar 101 vaka oldu.

Rbc Ukrayna’nın verdiği habere göre, Başsavcı Yardımcısı Gündüz Mamedov, “Ukrayna’daki intiharların artmasının nedenlerinden biri karantina” diye açıklama yaptı.

Aile içi şiddet mağdurlarının korunmasında uzmanlaşmış avukat Tatyana Hnatyuk‘a göre, tecrit döneminde boşanma vakalarında da artış oldu. Ve eski eşler arasındaki tartışmalar ergenlik dönemindeki gençlerde sadece psikolojik değil, aynı zamanda fiziksel şiddete olarak da kendini göstermektedir.

Ayrıca, kolluk kuvvetleri, çocukların intihar etmelerinin nedenlerinin ebeveynlerin ilgisizliği ve karşılıksız aşk olduğunu belirtiyor.

Polis, sosyal ağlardaki “ölüm gruplarının” etkisinin dışlanmamasını da belirtiyor.

Mamedov, “Bu artış eğiliminde, Donbass’taki silahlı çatışmaların da etkisi var; birçok Ukraynalı çocuk evlerini terk etmek zorunda kaldı veya ebeveynlerini ve arkadaşlarını kaybetti.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com