Putin, Ukraynalıların öldürülmesine yardım eden herkese, Rusya’nın ganimetlerine erişim sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Rusya Federasyonu'nda kısmi seferberlik ilan etti

Rusya’nın Ukrayna’yı geniş çaplı işgalinin arka planına karşı Rusya hükümeti “büyük özelleştirme” hazırlıklarını duyurdu. Şimdi “büyük özelleştirmeye” katılma fırsatı bulacağı iddia edilen iş adamlarının listesi hazırlanıyor.

Rus Telegram kanalları, devlet varlıklarının büyük ölçekli satışı sürecinin en geç Nisan-Mayıs 2024’te, yani Rusya Federasyonu başkanlık seçimlerinden sonra başlatılması planlanıyor. (Rusya’da başkanlık seçimi 17 Mart 2024’te planlanıyor).

Unian haber ajansının haberine göre zelleştirmeye katılma fırsatı bulacağı iddia edilen iş adamlarının listesinin hazırlandığı bildirildi. Organizatörler mali kapasite, Putin’e bağlılık ve müzayedeye katılan her bir katılımcının işgalci Rus ordusunun Ukrayna’ya karşı kanlı bir savaş başlatmasına nasıl yardım ettiğiyle ilgileniyor.

Rusya Federasyonu’nda iş hayatı

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı tam kapsamlı işgal ettiği 24 Şubat 2022’de Rusya’nın en zengin insanları toplamda 46.6 milyar dolar kaybetti. 2022 sonu itibarıyla kayıpları 100 milyar dolara yaklaştı.

Ocak 2023’te Putin, Ukrayna’nın işgal altındaki kısmında, büyük şirketlerin fonlarının Ukrayna’nın ilhak edilen bölgelerini “finanse etmek” için kullanılması talimatını verdi.

Mayıs 2023’te St. Petersburg işletmeleri finansman için “gönüllü” çıkarmak zorunda kaldı.

Ağustos 2023’te Putin, yabancı şirketlerin fonlarının bloke edilmesine ilişkin bir yasa imzaladı. Artık ekonomik tedbirler finansal işlemlerin yasaklanmasına yönelik olabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com