NYT: Ruslar taktik değiştirdi ve mayın tarlalarını ateşe vermeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus ordusu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Zaporoje bölgesindeki karşı saldırısını durdurmak için yeni bir taktiğe geçti. Mayın tarlalarını ateşe vermeye başladılar.

The New York Times‘ta yer alan bilgide Ukrayna ordusuna atıfta bulunularak, Rus işgalcilerin mayın tarlalarının bulunduğu bölgelere yanıcı maddeler döktükleri belirtildi. İşgalciler, mayınlar temizlenirken insansız hava araçlarından el bombaları atarak “ateş denizine ve patlamalara sebep oluyor.”

Ukraynalı kuvvetlerine göre Rus mevzileri mayın tarlaları ve hendeklerle güçlendirilmiş. Bu nedenle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri her nokta için savaşmak zorunda kalıyor.

Aynı zamanda yüzlerce küçük saldırı grubu Ukrayna taarruzunun arkasındaki itici güç olmaya devam ediyor. Çoğu zaman bu gruplar sekiz ila on askerden oluşmakta ve bu grupların her birinin ayrı özel görevleri bulunmaktadır: siperlere, orman kuşaklarına veya evlere saldırmak.

Yayında, “Bu, başarı garantisi olmayan, köy köy, ev ev savaş yürütmenin zor bir yoludur. Ancak hayatta kalan Rus tahkimatları, Ukraynalıların bir sonraki adımlarını planlamaları için bir üs görevi görüyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com