Poroşenko Meclisten Yabancı Birliklerin Ukrayna’ya Kabul Edilmesini Onaylamasını İstedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, 10067 sayılı yasa tasarısını kabul etti.

Ukrinform ajansının haberine göre, “Ukrayna devlet başkanının, diğer ülkelerin silahlı kuvvetlerinin birimlerinin çokuluslu tatbikatlara katılmaları için 2019 yılında Ukrayna bölgesine kabul edilmesine ilişkin kararının onaylanması üzerine verdiği yasa tasarısını görüşmeyi kabul etti”

Tasarıya göre, konu, silahlı kuvvetlerin birimlerinin eğitimi konusunda çok uluslu tatbikatlarda birlikte hareket etmesi; özellikle  Ukrayna-ABD Rapid Trident Tatbikatı 2019, Ukrayna-ABD Sea Breeze Tatbikatı 2019, Ukrayna-Romanya Riverine Tatbikatı 2019, Uluslararası Maple Arch Tatbikatı 2019 and Ukrainian-İngiltere Warrior Watcher Tatbikatı 2019’da bulunmasını içeriyor.

Silahlı kuvvetlerin birimlerinin eğitimi ile ilgili çok uluslu tatbikatlar yıl boyunca Starychi, Yavoriv ilçesi ile Lviv bölgesi ve diğer askeri birimlerde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin eğitim alanları içerisinde bulunan Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezinde gerçekleştirilecektir. Tatbikatlar, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden 10 bin asker, ABD silahlı kuvvetlerinden 1.500 asker ve NATO’nun Barış için Ortaklık programına katılan ülkelerin ve NATO’nun diğer NATO üye ülkeleri silahlı kuvvetlerinden 1.500 askeri bir araya getirecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com