Kamusal alanda maske takmamaya ceza getiren tasarı parlamentoda kabul edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada, kamusal alanlarda ağzı ve burnu kapatan maske takmamaya ceza getiren yasa tasarısını kabul etti.

Koronavirüs hastalığı Covid-19’un yayılmasının önlenmesiyle alakalı Ukrayna İdari Suçlar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair 3891 sayılı ilgili yasa tasarısına toplam 262 milletvekili oy verdi.

Kabul edilen değişikliklere göre, karantina döneminde kişisel koruyucu ekipman kullanmadan, özellikle de burnu ve ağzı kaplayan koruyucu maskeler olmadan, kamuya açık yerlerde bulunanlar ile toplu taşıma kullananlara ceza kesilebilecek. Tasarıdaki oranlara göre maske kullanmayan kişilere 170-255 UAH arasında bir ceza verilirken, insanların maskesiz ve koruyucu ekip olmadan mağazalarda ve işyerlerinde bulunmasına, toplu taşıma aracına binmesine izin verenlere de 3,400-5,100 UAH arasında ceza verilebilecek.

Verkhovna Rada başkan yardımcısı Ruslan Stefançuk‘un tasarının kabul edilmesinin ardından belirttiği gibi, Verkhovna Rada salonunda maskesiz olarak bulunan milletvekillerine de idari tedbirler uygulanacak.

Daha önce, hem Sağlık Bakanı Stepanov hem de yardımcısı Lyaşko, kolluk kuvvetlerinin ihlalde bulunanlara derhal protokol hazırlayacağını ve para cezası vereceğini söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com