Pfizer, aşıdan sonra ölen Vinnitsalı ile ilgili açıklama yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı şirketi, 47 yaşında erkek bir Ukraynalının aşıdan 4 saat sonrasında ölmesi üzerine bir yorum yaptı.

Şirket, ölen Ukraynalının ailesine başsağlığı diledi, ancak aşılama sonrası ölüm arasındaki bağlantının kanıtlanmadığını kaydederek “Artık ölen kişinin ailesini düşünüyoruz. COVID-19 aşımız BNT162b2 ile potansiyel olarak ilişkili yan etkiler konusunda çok ciddiyiz. Bu durumda nedensel bir ilişki kurulmadığını not ediyoruz.” dedi.

Ayrıca ciddi sağlık vakalarının ve ölümlerin aşıyla ilgili olmayabileceğini de sözlerine ekleyen şirket “Bugüne kadar dünya çapında 400 milyondan fazla insan aşımızla aşılanmıştır. Aşıyla ilgili olmayan ciddi yan etkilerin maalesef genel nüfusla aynı oranda ortaya çıkabileceğini belirtmek önemlidir.” diye devam etti.

Ukrayna’da ilk kez koronavirüse karşı aşılamadan sonra bir ölüm oldu. Vinnitsa’da bulunan 47 yaşında bir adam Pfizer aşısı ile aşılandıktan 4 saat sonra ölmüştü. Bölgesel sağlık departmanına göre ise aşılı Vinnitsa sakininin kalp sorunları bulunuyordu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com