Pentagon, Ukrayna’daki savaşla ilgili endişe verici bir açıklama yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı onayladı (tam liste)

ABD Savunma Bakanlığı temsilcisi, Ukraynalılar ile Ruslar arasındaki savaşın sona ermesine ilişkin bir tahminde bulunmayı reddetti.

Ukrayna’da tam kapsamlı bir savaş sürüyor ve Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), Kiev’e silah sağlamayı bırakmaları halinde Ukrayna devletinin Ruslar tarafından yenilgiye uğraması yönünde gerçek bir tehdit olduğuna inanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı temsilcisi Tümgeneral Pat Ryder bir brifing sırasında “Daha fazla silah almazlarsa Ukraynalılar kaybedecekler mi?” sorusuna yanıt verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ryder “Aslında, savaşın sonucunu tahmin etmek istemiyorum. Konu savaş alanında savaşmak olduğunda elbette Ukrayna’nın söz hakkı var, ancak tehdidin gerçek olduğu da ortada. Ve bence Rusya’nın bu yönde bir niyet göstermeye devam ettiği gerçeği de ortada. Ukrayna’ya karşı savaşa girmek, Ukrayna’yı işgal etmek ve Ukrayna’yı ülke olarak yok etmek, bunun ortadan kalkmayacak ciddi bir güvenlik tehdidi olduğunun altını çiziyor” dedi.

Ona göre, Amerikan tarafı mümkün olan düzeydeki desteği ne kadar erken sağlamaya devam ederse, sadece Ukrayna için değil, uluslararası toplum için de o kadar iyi olur.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com