Onur Taahhüt, Ukrayna’da altın madenciliği şirketinin yüzde 37.5’ini satın aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Onut Taahhüt’ün hisselerin bir kısmını almasıyla birlikte altın madenciliği şirketi Spis Ukraine’in nihai yararlanıcıları, kayıtlı sermayede %73’lük toplam hisseye sahip üç Türk vatandaşı oldu.

Türk şirketi Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi, Aralık 2020’de Dnipropetrovsk bölgesindeki altın içeren Jeltovodskaya bölgesinin geliştirilmesi ihalesini kazanan Spis Ukraine LLC’nin %37.5 hissesini satın aldı.

nadra.info tarafından Youcontrol açık veri hizmetinde yayınlanan bilgilere atıfta bulunularak hazırlanan rapora göre
Aralık 2020 sonunda Spis Ukraine’in nihai hak sahibi Türk vatandaşı Fırat Çakmak oldu.

Şirket belgelerine göre ana faaliyet alanı “diğer demir dışı metallerin cevherlerinin çıkarılması” olan “Spis Ukraine” tüzel kişiliğinin kurucuları Youcontrol açık veri sisteminde şu şekilde görünmektedir:

  • Emre Karaahmetoğlu, kayıtlı sermayeye katkı tutarı 5.5 milyon UAH. Hisse oranı % 5 ;
  • JSC “Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi”, Kayıtlı sermayeye katkı miktarı 41.6 milyon UAH. Hisse oranı %37.5;
  • JSC “Çetin İşletmeleri Inşaat Taahhüt Proje Mühendislik Taşımacılık Turizm Madencilik Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi”, Kayıtlı sermayeye katkı miktarı 11.1 milyon UAH. Hisse oranı %10;
  • Özdoğu Sarp İnşaat Madencilik Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi, Kayıtlı sermayeye katkı miktarı 19.4 milyon UAH. Hisse oranı %17.5 ;
  • LLC “Yapı Turizm Ve Ticaret”, Kayıtlı sermayeye katkı miktarı – 33.3 milyon UAH. Hisse oranı % 30’dur .

Tüm gerçek ve tüzel kişiler-kurucular Türkiye’de kayıtlıdır veya Türkiye vatandaşıdır. Türkiye vatandaşları da artık nihai yararlanıcı olarak adlandırılmaktadır:

  • Kayıtlı sermaye payı ile Onur Çetinceviz – %40.63;
  • Murat Kavak – %20.34;
  • Güliz Kavak – %12.

24 Aralık 2020’de Spis Ukraine LLC, Prozorro sisteminde 5.73 milyon UAH karşılığında bir ihale kazanmıştı.

Nisan 2021’de Spis Ukraine LLC, Prozorro.Sales sisteminde grafit yatakları ve yeraltı teknik suları içeren bir sitenin geliştirilmesi için bir ihale daha kazandı.

Spis Ukraine LLC, Şubat 2010’da Lviv’de Gloria Jeans Kofis Lviv adı altında tescil edilmiştir.

Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi 1991 yılında kurulmuştur. Şirket yollar, köprüler ve yapıları onarır ve yeniden inşa eder. Ukrayna’daki altyapı tesisleri konusunda geniş deneyime sahiptir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com