Bir Türk vatandaşının Ukrayna’ya kaçak sokmaya çalıştığı elmas ve altına el konuldu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov Havaalanı’nda Ukrayna’ya kayıtsız ve kaçak olarak sokulmak istenen mücevherler; İstanbul’dan gelen bir yolcunun pantolon cebinde ve el bagajında ortaya çıkartıldı.

Devlet Sınır Teşkilatı tarafından verilen bilgiye göre Harkov Havaalanı’ndaki sınır muhafızları, toplam değeri 4.5 milyon UAH olan elmas ve altın takıları yasadışı yollardan Ukrayna’ya ithal etme girişimini durdurdu.

Harkov sınır müfrezesi personelinin, Kiev’e gelen bir ihbar üzerine İstanbul’dan gelen yolculardan birinin bagaj ve el bagajında inceleme yaptığı belirtildi.

44 yaşındaki bir Türk vatandaşının eşyaları arasında pırlanta süslemeli iki adet beyaz altın yüzük, toplam ağırlığı 10 karat olan GIA sertifikalı 23 adet beyaz pırlanta, 55 gram altın zincir, iki beyaz altın kolyeli zincir, 19 pırlantayla süslenmiş beyaz altın bir bilezik, dokuz beyaz altın pırlanta yüzük, bir HRD sertifikalı sarı pırlanta ve farklı boyut ve farklı ağırlıklarda altı kağıt rulo içerisinde pırlanta bulundu.

Yayınlanan videoda sınır muhafızı, adamın pantolonundaki ceplerinde mücevherlerin bir kısmının bulunduğunu söyledi.

Sınır departmanı tarafından yapılan açıklamada “Denetim sonuçlarına dayanarak, Ukrayna Gümrük Kanunu’nun 483. Maddesi uyarınca gümrük kurallarının ihlaline ilişkin bir protokol hazırlandı. Bulunan mücevherlerin tahmini değeri 4.5 milyon UAH’a ulaşıyor.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com